7 de gen. 2015

Beneficis de la reflexologia en l'embaràs


Avui us penjo l'article que he escrit per l'edició d'aquest mes de Gener a la revista MUM'S  sobre els beneficis que us apota la reflexologia a totes les futures mares i als preciosos nadons que porteu dins vostre.

Espero que el gaudiu!


---------------------------------------------------------

Revista MUM'S mgz

Edició Gener 2015 num.14

L'embaràs és un procés on la futura mare necessita un espai i temps propi per poder sintonitzar amb el seu cos i adaptar-se als canvis físics, psíquics i emocionals que es van produint en ella durant els nou mesos de gestació. Aquests canvis, més la limitació que es troba a l'hora de prendre fàrmacs, fan que l'embarassada es plantegi rebre cures no invasives i naturals que l’ajudin a gaudir d'aquesta etapa. 

Una eina natural i efectiva que permetrà millorar la qualitat de vida, sobretot en aquells llocs on la medicina tradicional es veu limitada, és la reflexologia.

El treball de la reflexologia durant l’embaràs és sensitiu, agradable i delicat. El terapeuta a més de treballar els símptomes purament físics, busca l'arrel emocional dels mateixos, duent a terme, a la vegada que es fa el massatge, un treball de creixement personal. Això permet gaudir a la futura mare del resultat de cuidar-se i de l'experiència d'aprendre nous aspectes sobre si mateixa.

Quins canvis físics es produeixen?

Durant la gestació i els primers mesos de vida del nadó, el cos de la mare és l'encarregat de cobrir les necessitats de nutrició, protecció i transport pel seu desenvolupament. Per cobrir aquestes necessitats bàsiques es posen en funcionament diverses hormones que són les responsables de la majoria de trastorns físics:

La Gonadotropina, necessària per mantenir la viabilitat de l'embaràs en el primer trimestre. Regula els ovaris i altres hormones als primers moments fins que es comencen a produir en la placenta. La coneixem com la responsable de les nàusees del primer trimestre.

La Progesterona és l'hormona protectora de l’embaràs per excel·lència. Prepara l'úter per la gestació, fa créixer l'endometri per tal que l'embrió pugui ser implantat i controla les glàndules mamàries. És la responsable del restrenyiment, varius, hemorroides, mal de cap, ganes freqüents d’orinar i fatiga constant.

Els Estrògens s’encarreguen de regular la progesterona i facilitar el creixement i desenvolupament de la placenta, la maduració de diferents òrgans i el desenvolupament dels caràcters sexuals del bebè. És la causant de diverses molèsties com pigmentació de la pell, dolor als pits, retenció de líquids i augment de pes.

La Relaxina s'encarrega de relaxar la musculatura i les articulacions afavorint l’elasticitat dels músculs i la mobilitat dels óssos de la pelvis (per fer possible el naixement del nadó). També adapta la columna al nou centre de gravetat del cos durant l’embaràs. Això pot provocar dolors musculars, lumbàlgia, ciàtica, esquinços, i dolor al pubis en el final de l’embaràs.


Beneficis de la reflexologia en l'embaràs

- Equilibra l'organisme.

- Activa els processos d'auto curació del nostre propi cos.

- Redueix la tensió nerviosa, angoixa i preocupacions.

- Millora l'eliminació de toxines i retencions (ronyons, intestins, pell i pulmons).

- Promou el descans i ajuda a dormir millor a la mare i al nadó.

- Afavoreix la digestió i l'activitat intestinal, durant aquest període treballen a un ritme més lent, degut que l'estómac i l'intestí estan comprimits pel fetus.

- Atenua els mals d'esquena, ajudant a desbloquejar la congestió limfàtica, que provoca dolor (especialment a la zona lumbar).

- Ajuda a superar el cansament. Reconstitueix l'energia global del cos ajudant a l'embarassada a estar més forta físicament.

- Actua sobre el fetge, agilitzant el metabolisme (ajudant que l'organisme assimili millor l' elevada producció d'hormones).

- Aporta lleugeresa a les cames i peus, que estan sotmesos al sobre esforç de suportar molts més quilos de l'habitual.

- Proporciona suport a la futura mare amb les exigències físiques i emocionals que comporta l'etapa de la maternitat.

L'embaràs és una experiència única per ajudar-nos a través de la reflexologia a viure els canvis amb major naturalitat i donar l'oportunitat al nostre nadó de gaudir de la calma i el benestar que necessita en aquesta etapa tan important de la seva vida.


---------------------------------------------------------

Fins la propera estona de CEL!!!

Una abaçada!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada