3 de març 2015

Les essències florals i les al·lèrgies




Avui us penjo l'article que he escrit per l'edició d'aquest mes de Març a la revista que col·laboro mensualment: MUM'S mgz .

Espero que el gaudiu.

---------------------------------------------------------
Revista MUM'S mgz - Edició Març 2015 num.16
Amb l'arribada de la primavera, les al·lèrgies són algunes de les afeccions més significatives d'entre un gran nombre de nens i adults de la població. Consisteix en una resposta exagerada del sistema immunitari a substàncies inofensives, limitant considerablement la qualitat de vida dels qui les pateixen.

Durant les diverses setmanes que dura la pol·linització, l'ambient es carrega provocant molestes reaccions com: picors, esternuts, coïssor d'ulls, degoteig nasal, mal de cap, ulls plorosos, molèsties respiratòries, etc.
 Els antihistamínics i la cortisona acostumen a ser l'elecció habitual de la medicina convencional. 
Aquests poden ajudar davant d'una crisi aguda exagerada, però no és un bon plantejament com a tractament crònic, ja que en els casos que es requereix allargar la ingesta de medicació acostumen a aparèixer efectes secundaris com somnolència i retenció de líquids, entre molts d'altres.

Hi ha molts estudis que demostren que les al·lèrgies en alguns casos estan relacionades a estats emocionals, això vol dir que persones sensibles o nervioses poden acabar sentint més irritació i desenvolupar més fàcilment al·lèrgia. (Un exemple clar, són els èczemes que apareixen en períodes de molt d'estrès).
Segons l'explicació emocional que té cada malaltia, una reacció al·lèrgica és una intolerància cap a algun aspecte de la vida, d'allò que vivim i ens envolta. 
Per tant, fer-nos algunes preguntes com: Davant de qui reacciono d'una manera excessiva? Què és el que veritablement origina la irritació i la gran resposta emotiva del meu organisme? Em serveixo d'una al·lèrgia per aconseguir afecte? Què és el que intento evitar afrontar? Què és el que tant temo que entri en el meu interior, fins al punt de reaccionar amb tanta virulència en contra? ens poden donar moltes respostes sobre les nostres al·lèrgies.

Les flors de Bach són una gran alternativa per a aquelles persones que vulguin controlar l'al·lèrgia d'una manera natural i trobar una resposta emocional a l'afecció que pateixen

Amb les essències treballem a nivell holístic, és a dir, no només tindrem en compte els símptomes físics, sinó l'estat emocional del pacient i la seva reacció davant les coses que li passen. Per tant, la funció de les flors no és la de tallar els símptomes de cop, sinó de treballar en restabliment de l'equilibri emocional, de manera que l'alliberament de les emocions reprimides acabi alleujant el nostre estat físic. Al principi del tractament, complementem les flors amb les pastilles, i a poc a poc a mesura que millora la simptomatologia, la presa de pastilles s'anirà reduint fins que els símptomes físics d'hagin resolt del tot.

A mode de guia algunes de les fórmules estàndard per ajudar resoldre els desajustos que podem patir mentre ens aclimatem a la nova estació serien les següents:

Agrimony: Útil per calmar l'ansietat i l'estat de malestar interior que produeixen alguns dels símptomes de les al·lèrgia com dolors, ardors, picors, vermellors, etc.
Beech: Serveix per conferir tolerància, actuant també en crisi al·lèrgica. Bona en casos de problemes irritatius alleujant picors, esternuts i rinitis.
Crab Apple: Molt útil per les seves propietats com a gran netejador, depuratiu, desintoxicant. 
Scleranthus: Quan les al·lèrgies apareixen de forma cíclica (cada primavera, per exemple), estabilitza l'organisme i la ment.
Vervain: Modera la reacció del sistema immune i és imprescindible per a qualsevol al·lèrgic. És antiinflamatòria en casos aguts i ajuda a suavitzar el rubor excessiu .
Walnut: Excel·lent per a tot tipus de canvis que es visquin amb estrès. A nivell físic protegeix l'ambient i és ideal per a al·lèrgics al pol·len. En dos o tres dies pot parar tos irritatives i llagrimeig a causa de la pol·lució o al pol·len ambiental.
Water Violet: Molt recomanada en casos de dermatitis i èczemes.
Holly i Willow: Excel·lents en erupcions cutànies, i urticàries.

Tenint en compte que un dels principis de la teràpia floral és que cada persona és un món, per tant, no hi ha al·lèrgies, sinó al·lèrgics, es recomana sempre fer un tractament personalitzat per cada pacient. Encara que hi ha fórmules estàndard per tractar diversos símptomes,el millor és individualitzar. Dues persones amb el mateix tipus d'al·lèrgia segurament seran tractades de manera diferent, segons les seves necessitats. 
Per tant és aconsellable sempre fer el seguiment sota la supervisió d'un terapeuta.

--------------------------------------------------------

I avui per despedir-me de vostaltres, una frase que per si sola et transporta...

"La primavera es el despertar de la tierra. Los vientos de marzo son el bostezo de la mañana"
-Lewis Grizzard-

Fins la propera estona de CEL!!!

Una abaçada!



 

1 comentari:

  1. Guapi!! Això m'interessa q ho treballem per mi, quan acabi el pot del Nil t'aviso i ens veiem.

    ResponElimina