13 de març 2015

L'herpes labial i les essències florals


Bon dia i feliç divendres a tots!

Avui de forma breu i esquemàtica us aproparé com m'ajuda la teràpia floral en consulta amb aquelles persones que tenen tendència a fer repeticions d'herpes labials i volen anar una mica més enllà de trobar una "pomada màgica" que els permeti atenuar aquell foc tant potent, cada cop que el seu cos els avisa que alguna cosa s'ha desharmonitzat.

Què és l'herpes labial?
L'herpes labial un tipus d'infecció que acostuma a repetir-se de forma molesta i recurrent a les persones que el pateixen. Un cop s'ha registrat el primer episodi (sovint en la infància), el virus migra a través de les terminacions nervioses de la pell i queda latent al gangli trigemi podent reactivar-se en qualsevol moment davant de certs estímuls com: l'estrès emocional, la febre, la radiació solar, canvis bruscs de temperatura alteracions hormonals, entre d'altres.

Com el treballo amb les persones que pateixen d'herpes en teràpia floral?
Com he comentat en anteriors ocasions, la teràpia floral no es centra només en els símptomes físics, sinó en la resposta emocional que hi ha al darrere d'aquests símptomes. 
En el cas en concret de l'herpes, no ens enfoquem a veure com és aquesta erupció a la pell, sinó que ens centrem com ho viu emocionalment la persona. 
Algunes de les preguntes que valoro en la teràpia quan una persona es presenta amb el cas de repeticions recurrents són:
- En quins moments sorgeix?
- De quina manera es manifesta al llarg del dia?
- Quines emocions s'amaguen després d'aquesta manifestació?
Amb les respostes a aquestes preguntes junt al pacient, intentem trobar els mecanismes que ell utilitza per relacionar-se, defensar-se, emmalaltir o prendre distància dels qui l'envolten. És a dir, fem un treball de re-direcció cap al seu interior, per tal de prendre consciència del que veritablement sent i necessita. 

Quina interpretació emocional hi ha darrere l'herpes?
L'herpes expressa tot allò que mai sortirà de la boca de qui el pateix. És una explosió. La sobre expressió d'alguna cosa que no vam dir. 
Per tant, davant de repeticions recurrents ens podem preguntar:
- Tinc alguna cosa a dir que em crema per dins i no he dit?
- He dit alguna cosa que m'ha cremat?
- Hi ha algun rebuig als petons? O a fer-li petons a alguna persona en concret?
En la majoria de casos aquestes preguntes, d'entre altres, traslladen a la persona a un punt interessant en el seu camí, on comença a descobrir l'arrel d'aquesta repetició en moments puntuals de la seva vida. És aquí, en aquest punt on intentem modificar el patró amb l'ajuda de les essències, no per atenuar el símptoma, sinó per evitar que aquest sorgeixi de nou.

Quines flors utilitzo pels preparats?
En el cas de l'herpes labial, m'agrada fer el preparat via tòpica (crema). Acostumo a vehiculitzar les essències en gel d' àloe vera, ja que és un bon regenerador de la dermis, exercint sobre la pell una profunda acció bactericida, humectant i de neteja. 
Les flors més indicades i que poso en la formula normalment són les següents:
  · Agrimony: Per disminuir la picor i la "tortura" que produeix l'herpes. 
  · Crab Apple: Per netejar la zona. És una flor que neteja a tot nivell. A nivell tòpic l'utilitzem com a antisèptic. 
  · Elm: Per atenuar el dolor desbordant. 
  · Olive: Per aportar energia general, ja que els brots apareixen si hi ha cansament.
  · Star of Bethlehem: Per afavorir la cicatrització de la lesió una vegada es trobi curada.
  · Vervain: Per la inflamació de tota la zona afectada.
  · Vine: Per les ampolles que hi ha a l'herpes, ja que són líquid a tensió i aquesta flor s'utilitza a nivell tòpic per a això.

* En el cas de les dones, si coincideix amb la menstruació hi afegeixo:
  · Chicory: Una essència eminentment femenina utilitzada en trastorns de la dona.
 · Scleranthus: Quan l'herpes ens apareix cíclicament per baixada de defenses o acompanyada de la menstruació. 

Els que patiu d'aquesta dolència, us convido a començar el vostre camí d'harmonització amb Teràpia Floral, recordant-vos que no té contraindicacions i que potenciarà i afavorirà qualsevol altre tractament que estigueu realitzant. 


Fins la propera estona de CEL a tots!!!


Una abaçada!


2 comentaris:

  1. Suuuper interessant, a casa tots som propensos a tenir-ne!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel teu comentari Núria, m'alegra molt que t'hagi agradat el post :)
    És un plaer de tenir-te per aqui i espero que els petits trossets d'estonesdecel que aniré compartint et segueixin agradant.
    Un petó molt fort!
    Mariona.

    ResponElimina