19 de juny 2015

A mig camí. El solstici d'estiu
Ja han passat sis mesos i la nostra agenda ja està mig plena, però també mig buida. Notes, clips, papers i colors que sobresurten pels costats. La butxaca interna de la meva agenda la tinc plena de petits records i el marcador de pàgines està al voltant del 20 de juny marcant el solstici d'estiu. 
Això em recorda que arriba el moment de fer una pausa i reflexionar, avaluar per veure on volem anar, per expressar els nostres desitjos, per assimilar els nostres aprenentatges i de recordar quins eren els nostres propòsits i compromisos d'any nou. (si vols saber quins eren els meus pots llegir-ho aquí.)

En l'article d'avui et vull apropar una pauta que ens facilita Sophia Style que et servirà per saber en quin punt et trobes i et permetrà col·locar-te de nou en el camí si sents que el trepidant ritme de vida t'ha allunyat d'algun o de molts dels assoliments que et vas proposar a principis d'any.

Et proposo seguir aquesta pauta algun moment d'aquest cap de setmana amb l'ajuda de la força d'expansió que arriba aquest solstici d'estiu:

- Comença amb uns lleugers estiraments o un passeig per la naturalesa per relaxar i nodrir el cos físic (fes-te conscient de qualsevol tipus de tensió i intenta suavitzar-la).

- Busca un lloc tranquil per asseure't traslladant els teus sentits cap al teu cos i fes unes respiracions profundes per calmar la ment i harmonitzar les teves emocions. 

- Mentre notes com a poc a poc el teu cos està més còmode i la ment calmada, enfoca l'atenció a l'àrea del teu pit dedicant unes respiracions més a suavitzar l'àrea del cor i pulmons generant un espai de confiança.

- A continuació comença a llegir les preguntes i et deixa't fluir per tot allò que t'arribi:

Quins han estat els meus èxits i sorpreses en aquest hivern / primavera? 
Pren-te una pausa per adonar-te del que has compartit de tu amb el món en els últims sis mesos. Celebra els teus esforços i èxits. 
Què t'ha sorprès? 
Què vols agrair? 

Què vull deixar anar, abans de passar l'estiu / hivern?
No cal que carreguis amb excés d'equipatge (patrons, hàbits, situacions, relacions), cap a aquesta nova estació. Pren-te una pausa per deixar anar tot el que no necessites emocionalment, físicament i mentalment. 
Deix anar amb amor el que ja no et serveix. 

Quina saviesa vull ancorar en mi? 
Cada estació, amb la seva energia, qualitats i experiències diferents, porta els seus aprenentatges. 
Pren-te una pausa per reconèixer les perles de saviesa que has trobat en aquesta estació, i emportar-te-les amb cap a la següent estació per no haver de tornar a aprendre. 
Què has après de les situacions que has viscut? 
Quins aprenentatges t'han fet créixer com a persona i et fa sentir orgullós/a?

A què m'obro per a aquesta nova estació? 
Els solsticis són un moment perfecte per fer una pausa i escoltar el que està per arribar. Obre't a rebre coses noves i a plantar les llavors simbòliques del que vols gestar i que floreixi en el seu temps. 
Què vols oferir de tu al món en els tres mesos que vénen? 

Totes aquestes reflexions són vitals per assolir els teus somnis, desitjos, propòsits i les respostes et donen una informació molt important del que pots i vols fer per assolir els teus propòsits. 

Et desitjo una "aventura" plena de satisfaccions, alegries i per què no? fracassos superats.
Estic convençuda que si estàs llegint aquest article ja has començat el camí al que jo anomeno llibertat, la llibertat de viure la vida que vols per a tu i decidir quin és el camí que vols recórrer.

Feliç solstici d'estiu!


"Si penses que l'aventura és perillosa, prova la rutina, és mortal" Paulo Coelho


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada